ALTRIENT® LIPOSZÓMÁS VITAMINOK és SALVESTROL® TERMÉKEK KIS- ÉS NAGYKERESKEDELMI WEBÁRUHÁZA

Altrient R-ALA

GYAKORI KÉRDÉSEK - ALTRIENT® R-ALA

Hogyan védi a sejteket az alfa-liponsav?

Az emberi test az oxigént használja elsődleges oxidánsként az energiatermelő biológiai reakciókban, azonban ez az aerob mechanizmus a magas reaktivitású és potenciálisan káros (szabadgyök) molekulák képződésével jár. Az oxidatív károsodás akkor következik be, amikor egyensúlyhiány van a szabadgyök képződése és a test képessége között a reaktív termékek semlegesítésére. A modern életmód növelte a szabadgyök-károsodásra való hajlamunkat a rossz étrend, a szennyezés, a túlzott napfénynek való kitettség, a dohányfüst és számos más gyógyszer, drog és vegyi anyag miatt. Gyakorlatilag lehetetlen elkerülni a szabadgyök-károsodást, ezért rendkívül fontos a testet folyamatosan védelemmel ellátni olyan tápanyagokkal, amelyek segítenek ellensúlyozni a potenciális sejtkárosodást. Ez azonban nem mindig egyszerű, mivel a test antioxidánsokat termelő képességét az egyéni genetikai összetétel szabályozza, és a táplálkozási választások és a környezeti szennyeződések is befolyásolják. Az alfa-liponsav védelmi tápanyagként való hatása jól kutatott. Egyedülállóan hatékony védelmi mechanizmust nyújt a pro-oxidánsok káros hatásaival szemben. Az alfa-liponsav különlegessége abban rejlik, hogy mind a sejtek zsíros, mind a vizes részeiben működik, míg más antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező tápanyagok vagy vízben oldódó, vagy zsírban oldódó anyagok. Például a C-vitamin vízben oldódó vegyület, amely a test vizes területeit, például a sejtek belsejét és a vért védi az oxidatív stressztől. Az E-vitamin zsírban oldódó vegyület, amelyet a test a sejtek főként zsíros összetételének, például a sejthártyáknak a védelmére használ. Ez a kettős funkcionalitás rendkívül széles spektrumú hatást biztosít az alfa-liponsavnak. Mivel az alfa-liponsav könnyen felszívódik a bélből és áthalad a sejthártyákon, védelmet nyújt a szabadgyökök széles körével szemben, mind a sejten belül, mind a sejten kívül, beleértve a DNS-t is. Ez lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag az összes testszövetet védje a szabadgyökök ellen.védelmet nyújt a szabadgyökök széles körével szemben, mind a sejten belül, mind a sejten kívül, beleértve a DNS-t is. Ez lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag az összes testszövetet védje a szabadgyökök ellen..

Az alfa-liponsav támogathatja az antioxidáns állapotot is. Amikor az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket, oxidálódnak (inaktiválódnak), és már nem képesek további szabadgyököket semlegesíteni. Azonban a bizonyítékok szerint az alfa-liponsav regenerálhatja a C-vitamint, az E-vitamint és a glutationt, újra aktívvá téve őket. Ez az antioxidáns újratöltő képessége hozzájárul ezeknek az fontos és erőteljes védelmi tápanyagoknak az élettartamának meghosszabbításához.

Az alfa-liponsav az energiatermelés szempontjából miért fontos?

Az alfa-liponsav szerepe jól ismert a mitokondriumok bioenergetikai reakcióiban. Ezekben a speciális sejtkomponensekben az alfa-liponsav koenzimként működik néhány kulcsfontosságú enzimnél, amelyek részt vesznek az energia előállításában szénhidrátokból, fehérjékből, zsírokból és oxigénből, így kritikus szerepet játszik az energiatermelésben.Az alfa-liponsav a glükóz felvételében milyen szerepet játszik?

Az inzulin kötődése az inzulinreceptorokhoz olyan reakciókaszádot indít el, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtekbe, ezt a folyamatot glükózfelvételnek nevezzük. A lipoinsav in-vitro kutatások eredményei szerint segíthet a glükózfelvétel fokozásában, mivel szabályozza a glükóztranszporter molekula aktivitását, amely serkenti az inzulin-jelátviteli mechanizmusokat12.

Az alfa-liponsav támogathatja-e a szív egészségét?

Az oxidatív stresszt úgy vélik, hogy a különböző kardiovaszkuláris állapotok, például az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a szívelégtelenség egyik fő tényezője. Számos védelmi tápanyag részt vesz az oxidatív stressz semlegesítésében, és az alfa-liponsav is közéjük tartozik. A védő tápanyagok, például az alfa-liponsav és a C-vitamin aktivitásának hatása a kardiovaszkuláris egészséggel kapcsolatos oxidatív stressz mérésekre kedvező hatásúnak vélik.

A terápiás potenciál Mennyi alfa-liponsav szükséges?

Bár nincs meghatározott napi ajánlott tápanyagérték az alfa-liponsav számára, a szokásos adagok általában 100-600 mg között mozognak naponta4. A tudományos kutatásokban használt szintek 300 mg-tól 1200 mg-ig terjednek napont